• Eersteklas kwaliteit
 • Veilig bestellen & betalen
 • Exclusieve merken
Heren
Subhome
Subhome
Subhome

Categorieën

Inhoudsopgave

Herenmode van WENZ valt goed in de smaak bij moderne mannen

Herenmode: wat valt daar allemaal onder?

Waar staat WENZ voor?

Zoveel mannen, zoveel overhemden

Het colbert: voor wie het mannelijk wil

Herenmode om mee weg te lopen: schoenen

FAQ – belangrijke vragen over herenmode

Waar komt de mode vandaan?

Wie bepaalt welke herenmode 'in' is?

Waar wordt herenmode ontworpen?

Hoe bestel ik bij WENZ?

Hoe kan ik het best mijn kleding wassen?

Herenmode: wat valt daar allemaal onder?

Herenmode is eigenlijk het nieuwe woord voor herenkleding. Kijk maar om u heen in de winkelstraat: waar vroeger ’herenkleding’ op de gevel stond, is dat woord ondertussen al lang vervangen door de term ’herenmode’. En webwinkels hebben het vaker over ’herenmode online’ dan ’herenkleding online’. Maar we kunnen het begrip herenmode ook opvatten als synoniem voor trendy herenkleding, wat de oorspronkelijke betekenis is. Ook dan is herenmode een ruim begrip. Misschien denkt u daarbij al snel aan strak zittende jeansbroeken met scheuren of aan slim fit colberts. Dat zijn inderdaad modieuze kledingstukken. Maar er zijn ook sokken, slips, mutsen, sjaals en zwembroeken met een trendy motiefje. En natuurlijk shirts, overhemden en truien. Daarnaast wijken bijvoorbeeld de huidige jassen af van de exemplaren die we een paar decennia geleden zagen. Dat geeft duidelijk aan dat deze kleding voor mannen aan modetrends onderhevig is. Niet alleen bestaande kledingstukken veranderen onder invloed van de mode: kledingstukken komen en gaan soms. Sommige kleding voor mannen bestond een tijd geleden nog niet eens of werd decennialang door niemand gedragen. Nu is die in de mode maar de kleding zal waarschijnlijk na verloop van tijd weer – tijdelijk of definitief - in de vergetelheid raken. Ook dat is trendy herenkleding. Denkt u aan bijvoorbeeld truien met capuchons en polsbandjes. Of bij kleding voor vrouwen aan poncho’s en de, meestal felgekleurde, beenwarmers uit de jaren tachtig.

Waar staat WENZ voor?

Wat u bij WENZ vindt, is bijna alle mogelijke kleding voor mannen in een trendy design of in een meer klassieke uitvoering. Oftewel: herenkleding online in de ruime zin van het woord. Uw gehele outfit kunt u bij ons aanschaffen: u hoeft dus niet meer naar een fysieke winkel of andere online aanbieder. En dat voor outfits voor alle gelegenheden, want u vindt bij ons alles: van trendy herenkleding voor een feest tot zakelijke kleding, casual en outdoorkleding, nachtmode en kleding voor op het strand. Bovendien is de variatie in modellen, stoffen, dessins, kleuren en afwerkingen groot te noemen. Maar wat alle herenkleding online bij WENZ gemeen heeft, is kwaliteit. WENZ staat voor een uitstekende pasvorm, hoogwaardige materialen en een goede afwerking tot in de kleinste details. WENZ: uw one-stop-shop voor kwaliteitskleding voor alle gelegenheden!

Zoveel mannen, zoveel overhemden

Voor veel heren begint het samenstellen van een outfit bij het overhemd. Dit kledingstuk is misschien wel zo populair omdat het knopen heeft. Zo kan de drager afhankelijk van de temperatuur bepalen hoe ver hij het kledingstuk open laat staan. Het overhemd is in zoveel varianten verkrijgbaar dat het een van de meest stijlbepalende mode-items is te noemen. Overhemden voor op het werk zien er bijvoorbeeld heel anders uit dan die voor in de vrije tijd. De eerste soort is vaak effen van kleur of voorzien van lichte strepen, terwijl het overhemd voor thuis vaker een geruit motief heeft of een wat speelser dessin. Een voordeel van een overhemd is dat het zowel bij een jeans past als bij een nette pantalon. En natuurlijk heel goed bij een colbert. Een feit is dat iedere man wel een voorkeur heeft voor een bepaald type overhemd. Bij WENZ zullen zij er ook vast in slagen dat te vinden.

Het colbert: voor wie het mannelijk wil

Wat trekken we aan bij een overhemd als het te fris is om het bij alleen dat overhemd te laten? We kunnen er een T-shirt of hemd onder dragen of bijvoorbeeld een vest of trui er overheen. Of een colbert natuurlijk! Het colbert geniet de voorkeur van veel mannen om te dragen over een overhemd. Vandaar misschien ook dat het colbert zo’n kledingstuk is dat alle trends heeft overleefd en ook de nog komende hoogstwaarschijnlijk zal overleven. Colberts staan mannelijk en zijn er in zowel zakelijke als casual varianten. Ook zijn er grote verschillen in dikte, zodat we zeker kunnen spreken van zomer- en wintercolberts. Colberts kunnen zowel op een jeans als op een nette pantalon. Daaronder draagt u veterschoenen, instappers of lage laarsjes. Draagt u uw colbert op een jeans, dan kunnen sneakers meestal ook. Er zijn ook mannen die sneakers onder een colbert en nette pantalon dragen, maar dit is in een zakelijke setting af te raden. In plaats van een overhemd liever een T-shirt onder het colbert? Ja, dat kan. En dat zal door de buitenwereld zeker niet opgevat worden als een gewaagd experiment. Immers, droegen de twee agenten in de in de jaren tachtig zo populaire tv-serie Miami Vice niet al T-shirts onder hun strak gesneden pakken? Al zijn de temperaturen in Vlaanderen niet zo hoog als die in Miami, toch zal niemand u vreemd aankijken als u in uw zomerse vrije tijd gekleed gaat als James “Sonny“ Crockett of Ricardo Tubbs.

Herenmode om mee weg te lopen: schoenen

Heeft u uw outfit samengesteld? Bedenkt u dan dat het de schoenen zijn die het verschil maken. Oftewel: het effect van een zorgvuldig uitgekozen kledingcombinatie kan teniet gedaan worden door schoenen die er niet bij passen. Het tegenovergestelde is beter: met perfect matchende heren schoenen erbij maakt u een geweldige indruk. Weet u niet goed welke schoenen waarbij passen? Bedenkt u dan dat u met de klassieke instapper eigenlijk geen misstap kunt maken. Hij is lekker gemakkelijk aan te trekken en zit fijn. En door voor een effen uitvoering te kiezen, kunt u er bij elke gelegenheid mee uit de voeten. Leren en suède instappers geven bovendien een chique uitstraling. Ook met donkere veterschoenen kunt u geen slecht figuur slaan. Zijn die van glad leer of nubuck, dan kunt u ze bovendien zonder zorgen aantrekken naar een feest of een belangrijk zakelijk overleg. Heeft u besloten voor een echte casual look te gaan? Dan zijn sneakers de optie die het sportiefst oogt. Sneakers en sportschoenen vindt u bij WENZ in alle kleuren en stijlen. Natuurlijk kunt u deze schoenen ook dragen bij hetgeen waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld waren: het sporten. Ten behoeve van het sporten zijn de sneakers en sportschoenen bij WENZ immers voorzien van extra verende zolen. Maar u kunt met name sneakers ook dragen als u niet sportief bezig bent. Het zijn immers ideale vrijetijdsschoenen voor alle seizoenen, die bovendien een snel sprintje naar een vertrekkende tram of bus extra comfortabel laten verlopen. Ook vindt u bij WENZ sandalen voor in de zomer. De enkellaarsjes en hoge laarsjes bij WENZ beschermen goed tegen kou, maar kunt u eigenlijk het gehele jaar door dragen.

FAQ – belangrijke vragen over herenmode

Waar komt de mode vandaan?

Volgens meerdere bronnen bestond de mode al in de oudheid. Maar meestal wordt gesteld dat de mode is ontstaan na de Franse revolutie. Voor deze revolutie was iemands stand in de maatschappij af te lezen aan de kleding die hij of zij droeg. Zo waren mensen van adel in de middeleeuwen vaak fraai gekleed, terwijl de 'gewone' mensen het moesten doen met lompen. De Franse revolutie zette de situatie behoorlijk op zijn kop. Het dragen van dure kleding werd na de revolutie niet meer gewaardeerd en kon zelfs leiden tot gevangenisstraf. Dus gingen ook de mensen uit de hogere klassen zich simpel kleden. Maar veel mensen, met name zij die behoorden tot de adel, bleven de behoefte houden zich met hun kleding te onderscheiden. Zo wilden ze laten zien tot welke groep ze behoorden. Daardoor ontstonden nieuwe kledingvoorschriften, voor zowel dames als heren. Die leidden uiteindelijk tot de moderne dames- en herenmode. De populariteit van merkkleding is ook te verklaren vanuit deze behoefte om te laten zien bij welke groep men hoort.

Wie bepaalt welke herenmode 'in' is?

Lange tijd konden de grote modeontwerpers als het ware dicteren welke kleding in het nieuwe seizoen trendy herenkleding werd. Al lieten zij zich bij hun ontwerpen natuurlijk wel beïnvloeden door wat op dat moment gaande was in de maatschappij. De laatste decennia is de invloed van de modeontwerpers een stuk kleiner geworden. Het is tegenwoordig eerder zo dat de trendsettende mannen op straat bepalen wat ‘in’ raakt. De grote ontwerpers houden hen goed in de gaten en verwerken wat zij zien in hun nieuwe collecties trendy herenkleding. Het zijn natuurlijk de boetieks en winkelketens die bepalen welke kleding voor mannen in de rekken komt te hangen. Maar de consumenten hebben met hun koopgedrag het laatste woord over wat uiteindelijk een trend wordt. Er zijn trendsetters, trendvolgers en consumenten die zich weinig of niets aan de 'voorgeschreven' kleding gelegen laten liggen.

Waar wordt herenmode ontworpen?

’Modesteden’ zijn steden die van groot belang zijn voor de mode-industrie. Of een stad wel of niet een modestad is, wordt echter niet in de eerste plaats bepaald door de aanwezigheid van confectie-industrie of modewinkels. Wat veel zwaarder telt, is de aanwezigheid van ontwerpers. In een een echte modestad werken zowel ‘grote’ als ‘kleine’ ontwerpers. Wat ook meetelt voor een stad, zijn mode-evenementen en een grote groep trendsettende inwoners. Er is maar een beperkt aantal echte modesteden. En binnen de ranglijst vinden steeds verschuivingen plaats. Maar welke steden de grote vier vormen, is duidelijk: New York, Parijs, Milaan en Londen. Daar zetelen topontwerpers als Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Ralph Lauren, Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Louis Vutton en Giorgio Armani. Andere belangrijke modesteden zijn Los Angeles, Hong Kong, Barcelona, Miami, Tokio, Singapore en Berlijn, die kunnen bogen op grote namen als Paco Rabanne, Hugo Boss en Karl Lagerfeld.

Nederland heeft geen echte modesteden. Maar er werken wel zo’n 1500 ontwerpers in Amsterdam. Daarmee is deze plaats de belangrijkste op modegebied in ons land. En wie zit de stad aan het IJ op de hielen? Dat is nu eens niet Rotterdam, dat Amsterdam op veel gebieden voorbij gestreefd is. De veel kleinere, Gelderse, stad Arnhem is al jarenlang de tweede Nederlandse stad op modegebied. Er huist al meer dan vijftig jaar een modeacademie en veel van de afgestudeerden zijn er een eigen ontwerpatelier gestart. Daarnaast zijn in Arnhem veel galerieën te vinden. Maar de concurrentie zit niet stil. Want Maastricht heeft de ambitie om binnen afzienbare tijd 'dé modestad van Nederland' te zijn.

Hoe bestel ik bij WENZ?

Heeft u herenkleding online gevonden die u wilt bestellen? Dan kunt u bij de vergrote afbeelding ervan klikken op de zwarte banner 'In winkelmand'. Heeft u alle gekozen items aan de winkelmand toevoegd? Dan hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te vullen en een van de zes betaalmogelijkheden te kiezen. De medewerkers van WENZ en DHL doen de rest! Heeft u bij WENZ een account aangemaakt? Dan kunt u op de website zien waar uw bestelde artikelen zijn op de weg naar uw huis en wanneer ze bezorgd worden. Mocht na ontvangst van de gekozen artikelen blijken dat een of meer items toch niet geheel aan uw wensen voldoen, dan kunt u die vanzelfsprekend terugsturen of ruilen. Heeft u vragen over een artikel, een bestelling, betaling, ruilen of terugsturen, dan kunnen onze klantenservice-medewerkers die beantwoorden.

Hoe kan ik het best mijn kleding wassen?

Wassen is nodig om uw kleding schoon en fris te krijgen, maar is niet echt goed voor uw kleding. Met deze wastips beperkt u de schade door het wassen:

 • Was niet vaker dan echt nodig is. Alleen ondergoed en sokken moeten na een dag dragen al gewassen worden.
 • Prop de wasmachine niet te vol. .
 • Sorteer niet alleen op kleur. Doe ook lichte materialen bij elkaar, zwaardere kleding, erg vieze en licht vieze kledingstukken. .
 • Was jeans binnenstebuiten. .
 • Sluit alle ritsen.
 • Hang kleding liever te drogen in plaats van die in de droger te doen.

waiting...

Aanmelding nieuwsbrief

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!

 • de nieuwste trends
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • stylingtips van onze mode-experts

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!

* Verplicht veld
Contact
070-22 21 15 (0,30€/min) van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.
VEILIG BETALEN
 • Overschrijvingsformulier
 • Maandtermijnen met krediet
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • Bancontact
 • Nu betalen
Veilig Bestellen
 • Be Commerce
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
Onze Partners
 • BPost
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten 5,99 € per bestelling.