Oorbellen

Categorieën

Oorbellen voor dames: de kroon op elke outfit

Gouden creolen bij een klassiek broekpak, kleurrijke knopjes bij een casual-sportieve outfit en fonkelende hangers voor bij een feestelijke jurk: oorbellen zijn voor dames dé modieuze finishing touch. In onze schatkamer vol schitterende creaties is voor elke outfit het perfecte paar te vinden. Laat u betoveren door al het moois!

Inhoudsopgave

Oorbellen voor dames: eyecatchers voor het oor!

Van gouden creolen tot zilveren hangers en kleine knopjes

FAQ – belangrijke vragen over oorbellen voor dames

Welke oorbellen passen bij mij?

Hoe stem ik mijn oorbellen op mijn bril af?

Goud of zilver: wat staat mooier bij mijn huid?

Hoe bewaar ik mijn oorbellen netjes en overzichtelijk?

Hoe bestel ik oorbellen online bij WENZ?

Oorbellen voor dames: eyecatchers voor het oor!

Voelt u zich ook altijd een beetje kaal zonder oorbellen? U bent zeker de enige niet! Er zijn heel wat dames die de deur niet uit gaan zonder oorbellen. Dames die eenmaal gewend zijn om een versiering in hun oorlel te dragen, willen vaak het liefst nooit meer zonder. En dat is eigenlijk niet zo vreemd, want de oorlel lijkt wel speciaal gemaakt om een oorbel doorheen te steken! Hij hangt daar namelijk maar wat onder het oor en lijkt op het eerste gezicht geen functie te hebben. Toch is dat niet helemaal waar. Volgens experts zijn oorlellen bedoeld om het geluid beter op te vangen. Dat was vroeger erg handig, toen we nog erg alert moesten zijn om snel te kunnen vluchten voor naderend gevaar. Vandaag de dag hebben we niet meer zo veel aan deze functie, omdat we onszelf op allerlei andere manieren beschermen en dus minder afhankelijk zijn van ons gehoor. Oorbellen vullen de leegte die het wegvallen van deze functie veroorzaakt heeft dus mooi op!


Hoewel er ook mannen zijn die oorbellen dragen, zijn het vooral de dames die er dol op zijn. Het liefst kiezen ze bij elke outfit een bijpassend paar uit. Dat is dan ook de reden dat de meeste dames een flinke collectie oorbellen in hun bezit hebben. En er is altijd wel ruimte voor een nieuw paar. Daarom bieden we bij Wenz een heel ruim assortiment oorbellen online aan. Naast echte blikvangers als gouden en zilveren creolen en uitbundig fonkelende hangers vindt u er ook vele subtiele oorbellen, zoals eenvoudige knopjes en klassieke pareltjes. Er is dus voor elke stijl en elke outfit een perfect paar oorbellen voor dames te vinden!


Van gouden creolen tot zilveren hangers en kleine knopjes

Wie op ontdekkingstocht gaat in onze collectie oorbellen online, zal heel veel uiteenlopende creaties tegenkomen. Grofweg onderscheiden we de volgende soorten oorbellen online:


 • Creolen, ook wel oorringen genoemd. Zilveren en gouden creolen zijn echte klassiekers die elke trend doorstaan. Bij het woord creool wordt al snel gedacht aan een eenvoudige oorring van glanzend materiaal, maar er bestaan ook vele varianten. Gevlochten, deels gematteerd, versierd met kirstalsteentjes of voorzien van een hanger: de ene oorring is de andere niet!
 • Oorstekers zijn oorbellen die aan de achterkant voorzien van een doorstekertje met een poussette (stoppertje). Wanneer een oorsteker aan de voorkant alleen een kraaltje, een pareltje of een steentje heeft, wordt hij ook wel een oorknopje genoemd. Oorstekers vormen het leeuwendeel van onze collectie oorbellen voor dames en zijn er in talloze stijlen en designs.
 • Oorhangers hebben een langer doorstekertje dan oorstekers en oorknopjes. Achter het oor loopt het doorstekertje rond naar beneden af. Door de vorm van het stekertje is een poussette niet altijd nodig. Oorhangers hebben vaak een hangertje aan de voorkant, bijvoorbeeld met een gekleurde steen, een parel, een fonkelend motief of een kleurrijk figuurtje. De mogelijkheden zijn eindeloos!
 • Doorhalers zijn oorbellen met een lang kettinkje eraan dat door het gaatje getrokken wordt. Aan het uiteinde van het kettinkje hangt meestal een klein hangertje. Doorhalers zijn heel verfijnde sieraden die bij nagenoeg elke look passen.
 • Oorklemmetjes (ook wel oorclips genoemd) kunnen ook gedragen worden door dames die geen gaatjes hebben. Ze worden namelijk gewoon om de oorlel geklemd. Het design is zo gemaakt dat het mooi aansluit op het oor. Chic in subtiliteit!

 • De een heeft een duidelijke voorkeur voor creolen of doorhalers, terwijl de anders juist graag elke dag een ander soort oorbellen draagt. Welk oorbellentype u ook bent, genoeg keuze is er altijd. Neem maar eens een kijkje in de Wenz collectie oorbellen online en ontdek het zelf!


  FAQ – belangrijke vragen over oorbellen voor dames

  Vraagt u zich af welke oorbellen bij uw huid, uw kapsel, uw kleding en uw bril passen? Zou u graag wat orde in uw oorbellenchaos willen creëren? Of vraagt u zich af hoe u oorbellen online bij WENZ bestelt? Lees dan snel verder!


  Welke oorbellen passen bij mij?

  Wilt u uw oorbellen graag op uw outfit afstemmen, dan is het vooral belangrijk om een mooi geheel te creëren dat perfect in balans is. Dat houdt in dat wanneer u een opvallende outfit draagt, u het best kunt kiezen voor subtiele oorbellen. Bij een rustige outfit kunt u uw oren gerust versieren met echte eyecatchers. Verder raden wij u ook aan om de kleur van uw oorbellen ergens terug te laten komen in uw outfit of in andere accessoires die u erbij draagt. Zo ontstaat er een mooi plaatjes dat helemaal in harmonie is. Verder is het vooral gewoon een kwestie van uitproberen!


  Oorbellen staan verreweg het best als ze niet alleen op uw outfit, maar ook op uw gezicht afgestemd zijn. Door oorbellen te kiezen die een tegenstelde vorm van uw gezicht hebben, kunt u uw mooie kanten benadrukken en uw minder mooie kanten verdoezelen. Bij een rond gezicht staan lange en hoekige designs bijvoorbeeld extra mooi. Heeft u een vierkant gezicht, dan kunt u juist beter kiezen voor creolen en andere ronde oorbellen. Dames met een lang gezicht doen er goed aan om brede oorbellen te dragen. Voor dames met een breed gezicht geldt uiteraard precies het tegenovergestelde. Probeer het maar eens uit en ontdek wat de vorm van oorbellen voor uw gezicht kan doen!


  Naast uw outfit en uw gezicht is ook uw kapsel iets om rekening mee te houden bij het kiezen van oorbellen. Bij dames met een kort kapsel of opgestoken haar staan lange, fonkelende oorbellen erg chic. Doordat er geen haar voor zit, vallen de hangers mooi op en hebben ze alle ruimte om uitbundig te fonkelen in het licht. Ook zilveren en gouden creolen doen het erg goed bij een kort of opgestoken kapsel. Bij lang, los haar komen kleine oorknopjes heel mooi uit. Hetzelfde geldt voor oorstekers met gekleurde stenen.

  Dit alles is natuurlijk geen wet van meden en perzen. Het zijn slechts wat richtlijnen! Draag dus gerust subtiele oorbellen bij een eenvoudige outfit, gouden of zilveren creolen bij een rond gezicht of oorknopjes bij een korte coupe. Dat kan er namelijk ook fantastisch uitzien!


  Hoe stem ik mijn oorbellen op mijn bril af?

  Voor brildraagsters is het iets lastiger om oorbellen uit te kiezen dan voor dames zonder bril. Bij een bril met een opvallend montuur kunnen oorbellen al snel too much zijn. Grappige oorknopjes die qua kleur en stijl passen bij het montuur, zijn in dit geval altijd een goede keuze. Een bril met een klassiek montuur kan mooi gecombineerd worden met fonkelende creaties en tijdloze zilveren of gouden oorbellen. Dames met een zilverkleurig montuur kunnen beter kiezen voor witgouden of zilveren oorbellen. Bij een goudkleurig montuur staan roodgoud en geelgoud mooi.


  Brildraagsters hoeven dus echt niet zonder oorbellen door het leven te gaan! Zolang de oorbellen niet te opvallend zijn en qua design afgestemd zijn op het montuur, kan er eigenlijk niets misgaan.


  Goud of zilver: wat staat mooier bij mijn huid?

  Zowel zilveren als gouden sieraden voor dames zijn ongelooflijk populair. Veel dames hebben zelf een duidelijke voorkeur, omdat ze het ene metaal gewoon mooier vinden dan het andere. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar toch is het ook wel eens interessant om te kijken welk effect zilver en goud op uw huid hebben. Of zilver of goud u beter staat, hangt onder andere af van uw huidtype. Een huid met een warme ondertoon komt mooi uit bij gouden sieraden, en dames met een koele ondertoon kunnen juist beter kiezen voor zilver. Vraagt u zich af of uw huid een warme of een koele ondertoon heeft? Dat kunt u zelf vrij makkelijk zien. Wanneer de aders in uw pols een groenige tint hebben, heeft uw huid een warme ondertoon. De beste keuze voor u zijn gouden sieraden. Dames met koele ondertoon in hun huid, kunnen juist beter voor zilver kiezen. Een koele ondertoon is te herkennen aan een blauwe gloed in de polsaderen. Is het bij u niet zo goed te zien of uw aderen eerder blauw of groen van kleur lijken? Dan kunt u ook naar de kleur van uw haar kijken om te bepalen wat voor huidtype u heeft. Dames met een goudkleurige gloed in hun haar hebben meestal een huid met een warme ondertoon. Heeft u askleurige tinten in uw haar? Dan heeft u waarschijnlijk een huid met een koude ondertoon.


  Natuurlijk is het niet dat dames met een huid met een warme ondertoon per se moet kiezen voor gouden sieraden en dames met een koele ondertoon altijd voor zilveren sieraden. De kleuren van uw outfit spelen namelijk ook een belangrijke rol. Bij een outfit in zwart, donkergroen, donkerblauw of paars komt goud extra mooi uit, terwijl zilver juist weer heel goed staat bij onder andere grijs, lichtblauw, turquoise en kobalt.


  Hoe bewaar ik mijn oorbellen netjes en overzichtelijk?

  Gouden en zilveren creolen, kleurrijke oorhangers, kleine oorknopjes en gouden oorbellen: dames die gek zijn op oorbellen weten wat een chaos ze samen kunnen vormen. En als alles door elkaar ligt, is het nog een hele klus om de paartjes bij elkaar te zoeken. Zonde van de tijd! Er zijn allerlei handige hulpmiddelen te koop voor het netjes opbergen van al uw oorsieraden. Denk hierbij aan een sieradenbox met vakjes of een sieradenrekje. Maar er zijn ook genoeg andere manieren om uw oorbellen overzichtelijk te bewaren zonder dat u er iets voor hoeft aan te schaffen.


 • IJsblokjesvormen kunnen prima gebruikt worden als organizer voor oorbellen. In elk vakje kunt u een paar kwijt! Zo raakt u niets kwijt en vindt u altijd snel het paar dat u zoekt.
 • Een andere manier om oorbellen als paartjes bij elkaar te bewaren is met behulp van knopen. Door beide gaatjes in de knoop kunt u een oorbel steken. Zo komen uw ongebruikte knopen toch nog goed van pas!
 • Een schakelketting is ideaal om heel veel oorbellen aan op te hangen. Bijkomend voordeel: het ziet er ook nog eens heel leuk uit, want met al die oorbellen lijkt de ketting net een slinger!

 • U ziet het: er zijn genoeg mogelijkheden om alles netjes op te bergen. Heeft u alles opgeruimd en ontdekt u dat er best nog wat plek over is voor nog een paar zilveren of gouden creolen, hippe hangers of kleine oorknopjes? Shop dan meteen de mooiste oorbellen online bij WENZ!


  Hoe bestel ik oorbellen online bij WENZ?

  In onze grote collectie zilveren en gouden oorbellen voor dames vindt u heel veel uiteenlopende creaties in verschillende prijsklasses. Wat u ook bestelt, alles is van uitstekende kwaliteit. Bij al onze oorbellen wordt onder andere beschreven hoe groot ze zijn, van wat voor materiaal ze gemaakt zijn en wat voor sluiting ze hebben. Zo kunt u zich een goede voorstelling maken van hoe de oorbellen of creolen eruitzien. Heeft u uw droompaar gevonden? Dan legt u het met één klik in uw winkelmand. Vervolgens doorloopt u het eenvoudige bestelproces, waarna wij met uw bestelling aan de slag gaan. Heeft u uw pakketje eenmaal ontvangen, dan heeft u veertien dagen de tijd om te beslissen of de oorbellen helemaal naar wens zijn. Zo niet, dan kunt u ze gratis terugsturen. Een prettige gedachte! Aarzel dus niet langer en bestel uw nieuwe dames oorbellen online bij WENZ!


  waiting...

  Contact
  070-22.21.15maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur