Broches(0)

Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

Categorieën

Filter & sorteer

 • Sorteren op:
  Meest populair eerst

Sorteren op:

Broches(0)

Inhoudsopgave:

Dames broches: verrassend stijlvolle accessoires

Welke dames broches zijn er allemaal precies?

Trendy manieren om een dames broche te dragen

Waar u verder nog op moet letten bij de aanschaf van een dames broche

Dames broches: klassiekers onder de accessoires

Dames broches: verrassend stijlvolle accessoires

Dames broches zijn waarschijnlijk niet de eerste accessoires die u als modieuze accessoires zou bestempelen. Het is een minder voor de hand liggend accessoire dan een mooie handtas of een prachtig paar oorbellen. Maar dat maakt de dames broche juist een hele verrassende keuze. En doordat het een verrassende keuze is, is het gelijk een echt stijlvolle en opvallende toevoeging aan elke outfit.

De dames broches begonnen als een praktisch item. Het werd ten tijde van de Romeinen al gebruikt om dikke kleden aan elkaar te knopen om er zo een warme outfit van te maken. Tegenwoordig is dat niet meer nodig dankzij ritsen, knopen en andere sluitingen. Maar een dames broche is nog steeds een heel goed accessoire om uw outfit net even wat extra’s te geven.

Wilt u liever een gouden broche, vlinder broche of een modern design? Ze staan allemaal voor u klaar in de online winkel van WENZ. Bekijk en koop ze daar makkelijk en snel.

Welke dames broches zijn er allemaal precies?

Houdt u liever van een elegante, speelse of moderne stijl? Welke stijl ook het beste bij u past, er is gegarandeerd een mooie dames broche voor u te vinden bij WENZ. Het is namelijk een uiterst veelzijdig dames accessoire met veel verschillende soorten beschikbaar. We zetten een aantal soorten voor u op een rijtje:

 • Moderne broches. Deze dames broches bestaan vooral uit geometrische en grafische vormen. Denkt u hierbij aan verschillende cirkels die door elkaar heen lopen of aan een silhouet van een boom. De moderne broche kenmerkt zich door minimalistisch design.
 • Vlinder broches. Zoals de naam al verklapt, is een vlinder broche een dames broche in de vorm van een vlinder. Het is een van de klassieke vormen binnen de dames broches. Deze broche staat vooral heel speels. Het is ook extra leuk om deze broche, bijvoorbeeld, te combineren met een paar dames oorbellen in de vorm van bloemen. Zo heeft u een speels, overkoepelend thema voor uw sieraden. Leuk voor naar feestjes of op gezellige avondjes.
 • Dieren broches. Naast de vlinder, zijn er ook broches in de vorm van andere dieren en insecten beschikbaar bij WENZ. Zo is er een heel lief exemplaar van een bijtje. Maar ook een schattig vogelpaartje of een indrukwekkende olifant kunt u in de online winkel vinden. Een dieren broche geeft, net als de vlinder, een speelse indruk. Het is vooral een broche voor evenementen waar creativiteit op prijs wordt gesteld. Een dieren broche kan daarnaast ook prima gedragen worden tijdens alledaagse activiteiten. De dierenvorm zorgt voor een soort laagdrempeligheid. Hierdoor kan deze broche zelfs naar de supermarkt worden gedragen.
 • Gouden broches. De gouden broches zijn misschien wel het eerste exemplaar waar u aan denkt bij het horen van de term “broches”. Deze dames broches hebben een gouden kleur. Het aantal karaat goud kan per broche verschillen. De term karaat geeft namelijk aan hoeveel puur goud er in het sieraad is verwerkt. Een gouden broche kan heel mooi gecombineerd worden met mooie gouden dames armbanden. Gouden broches staan vooral goed bij u als u een warm huidtype Dit betekent dat er een warme ondertoon in uw huid zit, die de gouden broche mooi complimenteert. U heeft een warme ondertoon als de aderen bij uw polsen een groene kleur lijken te hebben.
 • Zilveren broches. Ook bij de zilveren broches zit het onderscheidende kenmerk van de broche al in de naam. Zilveren broches zijn enorm veelzijdig en komen in allerlei vormen voor. De broches staan vooral mooi in combinatie met zilveren dames kettingen of andere dames accessoires. Als u al uw dames sieraden in dezelfde kleur draagt, zorgt dat voor eenheid in uw outfit. Uw outfit wordt er nog stijlvoller Een zilveren broche staat vooral mooi als u een koele ondertoon in uw huid heeft. Lijken de aderen bij uw polsen blauw? Dan heeft u een koel huidtype.
 • Broches met edelstenen. Alhoewel broches met edelstenen veel in de vorm van een dier te koop zijn, is het toch een categorie apart. Dames broches met edelstenen zijn namelijk ook te vinden in een bloemenvorm of als een geometrisch modern exemplaar. Er zijn ook verschillende edelstenen te vinden voor op de broche. Van landoriet en malachiet tot aan de klassieke parels.

Trendy manieren om een dames broche te dragen

De dames broche kan op vele manieren en in combinatie met vele dames kleding gedragen worden. Maar wat zijn nu echt de trendy manieren om deze dames sieraden te dragen? We zetten er een aantal op een rijtje:

 • Combineer uw broche met uw trui. Een monochrome trui staat heel mooi in combinatie met een opvallende broche. Speld uw broche in, bijvoorbeeld, de vorm van een bloem of dier op de kraag van uw monochrome trui. De trui is dan een soort leeg canvas waarop u het opvallende dames sieraad kan spelden. De dames broche valt daardoor extra mooi op.
 • Een broche kan ook heel mooi gecombineerd worden met een jurk. Ook voor een jurk geldt dat een monochrome kleur jurk het mooiste staat bij een broche. Een zwarte jurk staat, bijvoorbeeld, heel mooi in combinatie met een gouden broche. Vooral als u de broche vlak naast uw schouder Deze combinatie is perfect voor een avondje uit naar het theater. De gouden broche geeft net even wat extra’s aan de klassieke little black dress.
 • Gebruik een broche om een sjaal mee om te binden. De dames broche kan dan als een soort knoop dienst doen. Knoop eerste de sjaal lekker warm om uw nek heen. Gebruik dan de dames broche om de sjaal op zijn plaats te houden. Knoop de dames broche voorop op de sjaal. Het houdt de sjaal niet alleen op zijn plek, maar maakt zo ook een opvallend en stijlvol geheel van de outfit.
 • U kunt de broche ook in uw haar dragen. U draagt het dan in plaats van een haarspeld. Een broche kan dan bijvoorbeeld uw knot op de plaats houden. Of ervoor zorgen dat u haar niet in uw ogen valt. De broche als een haarspeld dragen is een van de modernste en hipste manieren om de broche te dragen. Vooral wanneer u kiest voor een exemplaar in de vorm van een bloem of bij.
 • Draag uw broche op de kraag van uw jas. U kunt de broche ook voor een fashion statement gebruiken wanneer u ergens nog met uw jas aan binnenkomt. Vooral als u een hele mooie jas heeft, waar u graag de aandacht op wilt vestigen. Een mooi gouden broche zorgt voor een klassieke look. Maar een geometrisch exemplaar kan juist weer voor een modern randje zorgen. Zorg er vooral voor dat de stijl van de broche goed bij de stijl van de jas past. Zo voorkomt u dat de gehele outfit te druk en onduidelijk wordt.

Waar u verder nog op moet letten bij de aanschaf van een dames broche

Een dames broche aanschaffen is niet niks. Het is toch een dames sieraad dat u graag naar veel gelegenheden zou willen dragen. Een dames broche heeft daarnaast ook een behoorlijke invloed op hoe uw damesmode outfit als geheel overkomt. Een dames broche kan de outfit maken of breken. WENZ zet daarom nog wat andere factoren op een rijtje waar u op kunt letten bij uw volgende dames broche aanschaf:

 • Zorg ervoor dat de dames broche lekker draagt. Wilt u uw broche vooral op uw kraag dragen? Zorg er dan, bijvoorbeeld, voor dat deze geen uitstekende punten heeft die u in uw nek kunnen prikken. U zult uw broche dan veel minder snel dragen.
 • Wilt u misschien een dames broche met een edelsteen erin aanschaffen? Kijkt u dan vooral naar het karaat, de kleur, de helderheid en de vorm van de edelstenen. Karaat bij edelstenen gaat over de grootte. Het verschilt hiermee van het karaat bij goud, wat staat voor hoeveel goud in een sieraad verwerkt zit. De kleur van de edelsteen en de helderheid zeggen veel over de kwaliteit. De grootte van de edelsteen is vooral persoonlijke voorkeur.
 • Bedenk goed wanneer u de dames broche wilt dragen. Wilt u graag een exemplaar dat u elke dag kunt opspelden? Dan is een geometrische vorm wel een goed idee. Houdt u meer van een opvallend exemplaar dat u naar speciale gelegenheden en feestjes kunt dragen? Kijk daar vooral naar broches met edelstenen erin.
 • Kies vooral een dames broche die bij uw smaak en stijl past. Er zijn genoeg dames merken, dus er is een mooie, ruime keuze aan dames broches voor u. Maar als u de dames broche alleen koopt voor bepaalde gelegenheden en deze verder niet zo bij uw stijl vindt passen, dan is dat misschien zonde. Want u zult de dames broche op deze manier wellicht minder snel dragen. Kies vooral een broche die u eigenlijk elke dag wel zou willen opspelden.
 • Zorg ervoor dat uw dames broche ook bij de rest van uw kleding Een sierspeld voor uw kleding die vloekt bij uw garderobe is eeuwig zonde. Zorg ervoor dat de kleur van de broche en de kleuren van uw huidige garderobe niet tegenover elkaar liggen op het kleurenspectrum. Er is dan namelijk een grote kans dat de items bij elkaar gaan vloeken.

Dames broches: klassiekers onder de accessoires

Dames broches zijn al heel lang een prominent onderdeel van de wereld van de accessoires. Voordat ritsen en knopen gebruikelijk waren, waren dames broches dé manier om kleding aan elkaar vast te knopen. Tegenwoordig is een broche daarvoor niet meer nodig. Maar het is nog steeds een heel mooi accessoire die zeker wat extra’s kan geven aan iedere outfit.

Deze sierspelden voor kleding zijn beschikbaar in vele soorten, van klassiek goud tot aan speelse bijenvormen, waardoor er voor elke stijl en elke vrouw wel een exemplaar bij zit. Of u nu van een speelse, elegante of moderne stijl houdt. Waar u uw broche ook draagt, in uw haar of op uw kraag, het is zonder twijfel een heel chic detail binnen uw outfit. Let op de kwaliteit van de edelsteen, of de broche lekker draagt en of deze goed bij de rest van uw garderobe past, en u kunt eigenlijk geen miskoop meer doen. Bekijk de hele online collectie nu bij WENZ.


waiting...

Contact
070-22.21.15maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur