• Eersteklas kwaliteit
 • Veilig bestellen & betalen
 • Exclusieve merken
15% korting op de collectie van KLiNGEL |Code: KL83 *
WENZ presenteert: 15% korting op de collectie van KLiNGEL |Code: KL83 *
Bh's(404)
Filteren op:
Sorteren op:

Categorieën

Filter & sorteer

 • Sorteren op:
  Meest populair eerst
 • Maat
 • Kleur
 • Merk
 • Prijs in €
 • Materiaal
 • Stijl
 • Dessin
 • Sluiting
 • Bijzonderheden
 • Seizoen

Sorteren op:

Bh's(404)

De beste bh’s voor optimale steun

Een goede bh is erg belangrijk. Hij biedt namelijk steun aan de buste, ontlast de schouders en geeft de borsten een mooie, natuurlijke vorm. Bovendien geeft een prachtige, goed zittende bh u een beetje extra zelfvertrouwen. Een goede basis is het halve werk!

Inhoudsopgave

De juiste bh voor elke vrouw

De geschiedenis van de bh

Hoogwaardige materialen en prachtige details

De beste sport-bh voor elke activiteit

Een mooi decolleté met de push-up-bh

De minimizer-bh: optimale steun in grote maten

Bestel uw nieuwe bh’s online bij WENZ

FAQ – veelgestelde vragen over bh’s

Wat is mijn bh-maat?

Hoe was ik mijn bh’s?

Waarom een beugel-bh?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een bh?

Waarom zit bij de meeste bh’s de sluiting achter?

De juiste bh voor elke vrouw

Een goede, mooi zittende en stijlvolle bh geeft een vrouw meer zelfvertrouwen. Dat is op zich al heel belangrijk, maar de juiste bh biedt bovendien steun aan de buste, ontlast de rug en de schouders en geeft de borsten een prachtige, natuurlijke vorm. Er zijn verschillende soorten bh’s die allemaal hun eigen voordelen hebben. Zo zijn er onder andere beugel-bh’s, push-up-bh’s, sport bh’s en minimizer bh’s. Zo is er voor elke vrouw en elke buste de juiste bh te vinden in de online shop van WENZ!

De geschiedenis van de bh

Het ondersteunen van de buste werd niet altijd even belangrijk gevonden als tegenwoordig. Hoewel er ook in de oudheid al kledingstukken waren die de borsten bedekten, dienden deze lang niet altijd ter ondersteuning zoals onze moderne bh’s. De vrouwen in het oude Griekenland en Rome hadden bijvoorbeeld het strophium. Dit leek op een bandeautopje en was bedoeld om de buste plat te duwen en vast te houden. Het hebben van kleine borsten was tot de 15e eeuw sowieso meestal het schoonheidsideaal en dus was inbinden relatief normaal tot die tijd.

In de 16e eeuw kwam de voorloper van het korset in de mode: het keurslijf. Dit werd gemaakt van gesteven linnen dat versterkt werd met walvisbaleinen, staal of riet. Hierdoor kregen vrouwen een smalle taille en werden de borsten uit elkaar en naar buiten gedrukt. De grote ommekeer qua silhouet kwam met de Franse Revolutie. De stijve, formele kleding van de bovenklasse werd net als de bovenklasse zelf niet meer gewaardeerd. Het keurslijf ging uit en men begon jurken met hoge tailles en lage neklijnen te dragen. De enige ondersteuning kwam van het lijfje en misschien een lint onder de borsten.

Toen tijdens de industriële revolutie de textielproductie werd gemechaniseerd en de naaimachine werd uitgevonden, werden korsetten populairder, mooier en betaalbaarder. Langzamerhand werd het silhouet ook weer steeds strakker, waardoor de borsten en andere rondingen benadrukt werden. Rond het eind van de 19e eeuw werd de roep om minder beknellende onderkleding voor vrouwen echter steeds sterker. Dit leidde tot de ontwikkeling van de eerste bh’s, hoewel deze nog niet bepaald succesvol genoemd konden worden. Vrouwen stapten pas echt massaal over op de bh na de Tweede Wereldoorlog. De uitvinding van nylon en elasthan zorgde er namelijk voor dat de bh’s mooier, sterker, veerkrachtiger en goedkoper werden.

Hoogwaardige materialen en prachtige details

Al de bh’s in de online collectie van WENZ zijn van topkwaliteit. Ze worden met de grootst mogelijke zorg geproduceerd van de meest comfortabele materialen. En omdat het oog ook wat wil, zijn vrijwel alle bh’s voorzien van prachtige details: van kanten inzetten, sierstrikjes en siersteentjes tot borduursels en dessins.

De beste sport bh voor elke activiteit

Sporten met een normale bh is geen pretje. Bij sporten met een hoge impact kan het zelfs flink pijnlijk zijn. Omdat in de borst zelf geen spieren zitten, is een goede ondersteuning hard nodig. Daarom kunt u online bij WENZ ook sport bh’s bestellen. Met deze hoogwaardige en comfortabele bh’s kunt u gewoon lekker sporten, zonder dat de bh knelt of de bandjes afzakken. Sport bh’s werken over het algemeen door middel van compressie: de borsten worden zo dicht mogelijk tegen de ribbenkast aangedrukt. Voor verschillende soorten sporten zijn ook verschillende soorten ondersteuning nodig. Daarom wordt er onderscheid gemaakt tussen sport bh’s voor sporten met lichte, medium, hoge of zelfs extreem hoge impact. De onderverdeling van de sporten is ongeveer als volgt:

 • Lichte impact: yoga, pilates, roeien of schaatsen
 • Medium impact: fitness, fietsen, wintersport
 • Hoge impact: cardiotraining, tennis, dansen, hockey, voetbal
 • Extreem hoge impact: hardlopen, atletiek, paardrijden

Een extra pluspunt van een sport bh is dat deze gemaakt wordt van ademende en temperatuurregulerende materialen die vocht naar buiten transporteren. Zo blijft u lekker koel tijdens het sporten.

Een mooi decolleté met de push-up-bh

Hoewel de push-up-bh al zeker sinds eind jaren 40 bestaat, werd hij pas echt populair in de jaren 90. Het model heeft naar binnen gekantelde cups en vullingen. Deze zorgen ervoor dat de borsten worden gelift en naar elkaar worden geduwd zodat uw decolleté groter lijkt dan het is. De soft cup bh’s worden bovendien vaak van mooie details als kant en strikjes voorzien. Zo is er altijd wel een push-up-bh die aansluit bij uw smaak en wensen!

De minimizer bh: optimale steun in grote maten

Het tegenovergestelde van de push-up-bh is de minimizer bh. Deze draagt u juist om uw decolleté kleiner te laten lijken. Dames met een grote buste hebben veel steun nodig om zo de schouders en rug te ontlasten. Een minimizer bh heeft mooie, grote, hoog aansluitende cups, een wat breder middenstukje tussen de cups en brede, ontlastende bandjes. Hierdoor worden de borsten niet gelift, maar juist een klein beetje opzij geplaatst waardoor het lijkt alsof de buste een maatje kleiner is. Dankzij het hoogwaardige en comfortabele materiaal tekent de bh ook niet af onder kleding. Zo kunt u een minimizer bh de hele dag dragen terwijl u gewoon vergeet dat u er een draagt. Bent u op zoek naar een bh voor grote maten? Bekijk dan ook onze collectie met grote maten bh's.

Bestel uw nieuwe bh’s online bij WENZ

Shoppen is niet voor iedereen een feestje. Drukke winkels met lange rijen voor de kassa en krappe pashokjes met vervelend licht kunnen zelfs de meest enthousiaste koper het plezier ontnemen. Daarom is online winkelen ook zo’n uitkomst! U kunt gemakkelijk vanuit uw luie stoel alle bh’s bekijken en vaak ook nog de beoordelingen van andere klanten lezen. Met behulp van de handige zoekfilters bovenaan de pagina kunt u bovendien filteren op onder andere merk, maat, kleurfamilie, dessin en stof. Aan de linkerkant van de pagina vindt u daarnaast de verschillende categorieën bh’s, zoals beugel bh’s, sport bh’s, grote maten bh’s en push up bh’s. Nadat u uw favoriete bh’s heeft besteld, worden ze zo snel mogelijk thuisbezorgd. Thuis kunt u in alle rust de bh’s passen. Als een bh toch niet helemaal past, kunt u deze binnen 14 dagen gratis retourneren.

Wat is mijn bh-maat?

Volgens onderzoek draagt zo’n 70 tot 80 procent van de vrouwen de verkeerde maat bh. Dat is jammer, want het vinden van de juiste bh-maat is alleen een kwestie van even goed meten. In de webshop van WENZ vindt u onderaan de pagina het kopje ‘Advies’. Als u hieronder op maattabellen klikt, komt u op de pagina met dames maattabellen. Aan de linkerkant ziet u nu in het menu ook ‘Bh-advies’ staan. Op deze bh-adviespagina vindt u de maattabellen voor de bh-maten. Het meten van uw bh-maat gaat als volgt: met een meetlint meet u uw onderwijdte en bovenwijdte. De onderwijdte meet u door de omvang van de borstkas direct onder de buste te meten. De bovenwijdte meet u juist door de omvang van de buste bij het volste gedeelte te meten, meestal is dit bij de tepels. Zorg ervoor dat het meetlint niet te slap of te strak om uw lichaam zit. Ook mag het zeker niet insnijden of gedraaid zijn. Met de twee gemeten afmetingen kunt u vervolgens in de maattabel uw juiste bh-maat aflezen. Herhaal het meten van uw bh-maat het liefst elke keer voor u nieuwe bh’s gaat kopen, want een vrouw verandert nog wel eens van bh-maat in haar leven!

Hoe was ik mijn bh’s?

Bh’s zijn een knap staaltje werk: de meesten bestaan uit twintig tot vijftig kleine onderdelen die samen een perfect passend en comfortabel item vormen. Om bh’s zo lang mogelijk mooi en comfortabel te houden moeten we dan ook goed voor ze zorgen. Vooral wassen heeft een grote impact. Het beste is het dan eigenlijk ook om uw bh’s met de hand te wassen met een fijnwasmiddel. Natuurlijk heeft lang niet iedereen hier de tijd voor. Als u uw bh’s daarom toch in de wasmachine wast, was ze dan in een waszakje. Zo beschermt u ze tegen ritsen en knopen van de andere was in de wasmachine. Gebruik daarnaast nooit wasverzachter en stop bh’s ook niet in de droger. Op hoeveel graden u uw bh’s kunt wassen, hangt erg van het materiaal af. Kijk daarom goed op het waslabel om te zien wat daar op staat. Katoen kan bijvoorbeeld best in de wasmachine op 60 graden Celsius gewassen worden, maar satijn en zijde absoluut niet!

Waarom een beugel-bh?

De beugel-bh is de meest verkochte bh, vrijwel elke vrouw zal er wel een in de kast hebben liggen. Maar waarom dragen zoveel vrouwen een beugel-bh? Wat zijn de voor- en nadelen? Een bh met beugels biedt meer ondersteuning aan de buste dan een bh zonder beugels. Vooral voor dames met een normale tot grote cupmaat is dit erg fijn. Daarnaast zorgt de beugel ervoor dat de bh zijn pasvorm goed behoudt en dat het decolleté een mooie, natuurlijke vorm krijgt. Toch dragen lang niet alle vrouwen graag beugel-bh’s. Sommigen vinden ze namelijk niet comfortabel. Meestal komt dit niet zozeer door de beugels, maar door de maat. Een verkeerde maat beugel-bh kan knellen of schuren en dan is het niet vreemd dat de bh als oncomfortabel wordt bestempeld. De ene beugel-bh zit ook weer anders dan de andere, zelfs bh’s van hetzelfde merk kunnen anders zitten. Veel passen is dan ook de enige oplossing, en met wat geduld vindt ook u de juiste bh met beugels. Misschien vindt u een bh zonder beugels toch prettiger. Geen probleem natuurlijk, er zijn genoeg mooie modellen zonder beugels en uiteindelijk moet u dragen waar u zich het fijnst bij voelt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een bh?

Het moge duidelijk zijn: er komt nogal wat kijken bij het vinden van een goed passende bh. Maar waar moet u dan precies op letten? Hier een aantal tips om de perfecte bh te vinden.

 • Koop nooit klakkeloos dezelfde bh-maat, maar meet deze voor de zekerheid op voordat u een bh bestelt. Een vrouw verandert in haar leven gemiddeld zes keer van bh-maat, dus het kan zomaar zijn dat uw ‘gewone’ maat nu niet meer zo lekker zit.
 • Koop/pas nooit een bh tijdens de menstruatie omdat het lichaam dan meer vocht vasthoudt en de borsten wat voller kunnen zijn.
 • Bij een beugel-bh moeten de beugels mooi om de borst zitten en plat tegen de huid aanliggen. Dit geldt ook voor het stukje stof tussen de borsten.
 • Een nieuwe bh moet goed passen met de sluiting op de ruimste stand. Het materiaal zal met veel dragen een beetje uitrekken en dan kunt u de bh met de strakkere standen gewoon blijven dragen.
 • Kijk of de bh ook goed blijft zitten bij beweging. Zwaai daarom met de armen heen en weer, schud alles een beetje en buig even voorover om te kijken of alles goed op zijn plek blijft.

Waarom zit bij de meeste bh’s de sluiting achter?

De voorloper van de bh, het korset, heeft de sluiting aan de voorkant. Waarom zit de sluiting van de meeste moderne bh’s dan juist aan de achterkant? Een bh is gemaakt om de buste te ondersteunen en dit gebeurt onder andere door het gewicht regelmatig te verdelen over de rug, schouders en borstkast. Zo’n constructie heeft een steunpunt nodig, en het makkelijkste en grootste steunpunt bij een bh is de borstkast. Daarnaast houdt de bh op deze manier mooi zijn vorm daar waar dit het meest nodig is: bij de borsten. Ten slotte is een sluiting achter makkelijk verstelbaar, terwijl een voorsluiting niet verstelbaar is, wat gevolgen heeft voor de pasvorm.


waiting...

Aanmelding nieuwsbrief

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!

 • de nieuwste trends
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • stylingtips van onze mode-experts

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!

* Verplicht veld
Contact
070-22 21 15 (0,30€/min) van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.
VEILIG BETALEN
 • Overschrijvingsformulier
 • Maandtermijnen met krediet
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • Bancontact
 • Nu betalen
Veilig Bestellen
 • Be Commerce
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
Onze Partners
 • BPost
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten 5,99 € per bestelling.