• Eersteklas kwaliteit
 • Veilig bestellen & betalen
 • Exclusieve merken
15% korting op de collectie van KLiNGEL |Code: KL83 *
WENZ presenteert: 15% korting op de collectie van KLiNGEL |Code: KL83 *
Badpakken(249)
Filteren op:
Sorteren op:

Categorieën

Filter & sorteer

 • Sorteren op:
  Meest populair eerst
 • Maat
 • Kleur
 • Merk
 • Prijs in €
 • Materiaal
 • Stijl
 • Dessin
 • Sluiting
 • Pasvorm
 • Bijzonderheden

Sorteren op:

Badpakken(249)

Het perfecte badpak voor een dagje strand of zwembad

Zodra het zomer wordt, gaan we allemaal naar het strand of het zwembad. Dan is een mooi badpak onmisbaar. Maar welk model kiest u? Bij WENZ vindt u veel badpakken online. Of u nu op zoek bent naar een corrigerend badpak, een model met een felle print of een badpak met shaping effect, het perfecte exemplaar zit er voor u zeker tussen.

Inhoudsopgave

Het perfecte badpak voor een dagje strand of zwembad

Het badpak: populaire zwemkleding voor dames

Van badpak met shaping effect tot badpak met opvallende print

Verschillende pasvormen van WENZ badpakken

FAQ – belangrijke vragen over het badpak

Welk badpak past bij mijn figuur?

Waar worden badpakken van gemaakt?

Hoe moet ik mijn badpak wassen?

Wat is het voordeel van een badpak ten opzichte van een bikini?

Welke kleur badpak past bij mijn huid?

Het badpak: populaire zwemkleding voor dames

Op het strand, in het zwembad of ’s zomers in de tuin: een badpak wordt vaak gedragen. Samen met de bikini en tankini behoort het tot de populairste zwemkleding voor dames. Een badpak is al heel lang geliefd, maar zag er niet altijd hetzelfde uit. Vroeger had de zwemkleding voor dames nog een lange broek en mouwtjes, maar door de jaren heen is er steeds meer stof verdwenen en heeft het badpak zich ontwikkeld tot het model zoals we het nu kennen. Toch is niet elk exemplaar hetzelfde en zien we verschillen in zowel pasvormen en kleuren als in prints. Want iedere vrouw heeft een eigen voorkeur. Bij WENZ heeft u heel veel keuze aan badpakken online. U vindt ze in de shop bij de categorie badmode. Ook kunt u bovenaan in het zoekveld het woord ‘badpak’ invullen, waarna de collectie op uw scherm verschijnt. Door uw wensen over bijvoorbeeld de kleur aan te vinken bij de zoekfilters verfijnt u de zoekopdracht.

Van badpak met shaping effect tot badpak met opvallende print

Niet elke vrouw zal hetzelfde badpak mooi vinden. En daar houden we bij WENZ rekening mee. Valt u graag op als u ligt te zonnen op het strand? Dan is bijvoorbeeld een variant met een kleurrijke print echt iets voor u. Maar er zijn natuurlijk ook veel vrouwen die liever rustig baantjes trekken, zonder dat ze meteen gezien worden. Voor hen hebben we badpakken online die effen zijn of bijvoorbeeld een klein subtiel detail als een biesje of een onopvallend dessin hebben. Deze details en dessins kunnen bovendien het badpak een shaping effect geven. Door een dessin op een bepaalde manier te plaatsen, kan uw silhouet smaller worden, waardoor u dus slanker lijkt. Ruches en plooitjes camoufleren kleine oneffenheden en deze zijn daardoor niet of nauwelijks meer zichtbaar. En zo zijn er nog meer handige ‘trucjes’ waardoor het badpak een shaping effect en u een optisch slanker figuur krijgt.

Verschillende pasvormen van WENZ badpakken

Niet iedere vrouw heeft hetzelfde figuur en dezelfde smaak. Het ene badpak zal beter passen dan het andere. En als er een keuze gemaakt moet worden, zult u ook bedenken wanneer u het exemplaar gaat dragen. Is het om te zonnen op het strand of wilt u er actief in zwemmen? Wij hebben een aantal pasvormen uit onze collectie op een rijtje gezet:

 • Badpak met bandjes
 • Dit is het klassieke badpak dat u het vaakst ziet. De bandjes kunnen breed zijn of juist heel smal, de zogenaamde spaghettibandjes. Brede banden zijn ideaal voor vrouwen met een vollere buste, omdat ze extra steun bieden. Vrouwen met kleine borsten kunnen heel goed voor spaghettibandjes gaan. In de artikelbeschrijvingen zult u zien dat er twee soorten achterkanten voorkomen: een normale achterkant en een rechte achterkant. De normale achterkant verloopt in rond model en de rechte achterkant verloopt horizontaal.

 • Bandeaumodel
 • Bandeaubadpakken hebben geen bandjes en worden dus ‘strapless’ genoemd. Dit is ideaal als u een badpak aantrekt om in te zonnen, want ook uw schouders kunnen egaal bruin worden. Door een elastische band bij het decolleté en verstevigingen blijft de badkleding goed zitten. Sommige modellen zijn uitgevoerd met afneembare bandjes, zodat u zelf kunt kiezen of en wanneer u het badpak zonder bandjes draagt.

 • Badpak met beugels
 • Vooral vrouwen met grotere borsten zullen meer steun nodig hebben. Vrijwel alle badpakken zijn uitgevoerd met soft cups en een verstevigde band onder de buste, maar er zijn ook exemplaren die ingewerkte cups en beugels hebben. Deze vormen de buste en zorgen vooral voor extra steun. Maar er zijn ook badpakken met beugels voor dames met een kleine buste: de push-up-badpakken. Deze beugels liften de borsten en laten het decolleté op deze manier groter lijken.

 • Rokjesmodel
 • Bent u niet blij met uw bovenbenen of wilt u uw heupen camoufleren? Dan is een badpak in rokjesmodel of met een schootje perfect voor u. Het bovenste gedeelte van het badpak loopt iets langer door en loopt uit in een kort rokje dat over het slipgedeelte valt. U draagt dus eigenlijk een heel flatterend badpakjurkje.

 • Sport-badpak
 • Een sport-badpak moet extra stevig zitten, omdat u er veel in beweegt en ermee van het startblok het water in duikt. Daarom heeft het model meestal brede bandjes die achter gekruist zijn en daardoor niet snel afzakken. De pasvorm is goed gestroomlijnd en zal daarom niet uitgevoerd zijn met ruches of plooitjes. Een kleurrijke print, bijvoorbeeld, zorgt dan voor de modieuze touch.

 • Neckholder
 • Badpakken in neckholdermodel hebben brede bandjes die achter niet aan het badpak, maar in de nek aan elkaar bevestigd worden. Aan de voorkant zijn de bandjes ver uit elkaar vastgestikt en in de nek worden ze geknoopt of met een haakje aan elkaar vastgemaakt. Door de A-lijn van de bandjes krijgt het decolleté een mooie natuurlijke vorm. De A-shape is bovendien perfect om brede schouders te camoufleren.

 • Corrigerend badpak
 • De naam zegt het al: een corrigerend badpak heeft een corrigerend effect voor het figuur. Aan dit type badpak zijn verschillende details toegevoegd die de aandacht weghalen van ‘probleemzones’ of die camoufleren, waardoor u slanker lijkt. Zo heeft een corrigerend badpak een corrigerende voering voor die een buikje verhult en verstevigingen opzij die modelleren.

FAQ – belangrijke vragen over het badpak

Welk badpak past bij mijn figuur?

De badpakken online bij WENZ zijn er voor elk figuurtype. De vraag is natuurlijk welk badpak het best bij u past. Om u te helpen, hebben wij de types ingedeeld in vijf verschillende soorten: A, H, O, X en Y.

 • Figuurtype A
 • Bij vrouwen met een A-figuur is het onderste gedeelte van het lichaam duidelijk breder dan het bovenlichaam. Daarom wordt dit type ook wel peerfiguur genoemd. De mooie vrouwelijke rondingen kunnen heel goed geaccentueerd worden met plooitjes, ruches en volants die bijvoorbeeld het decolleté meer volume geven. Badpakken met veel details zullen u sowieso goed staan.

 • Figuurtype H
 • Vrouwen met dit figuurtype hebben meestal geen opvallende rondingen. Ze zijn vaak heel slank en hebben lange benen. Vooral badpakken met bloemenpatronen zijn ideaal om uw rechte taille vrouwelijke rondingen te geven. Ook badmode met diagonale strepen of patronen is heel geschikt.

 • Figuurtype O
 • Dames met een O-figuur hebben slanke benen met smalle enkels en in het midden van het lichaam zijn ze voller. Dit wordt ook wel appelfiguur genoemd. Bloemenpatronen zijn een goed middel om het bovenlijf langer te laten lijken. Ook mag de vollere buste best geaccentueerd worden met speelse bloemen. Dessins en kleurverloop die bij de buste groter en naar beneden toe kleiner of donkerder worden, zijn perfect.

 • Figuurtype X
 • Figuurtype X wordt ook wel het zandloperfiguur genoemd. Hierbij zijn de heupen even breed als de schouders en is de taille smal. Eenvoudige, effen badpakken laten dit figuur het best uitkomen, omdat kleine details niet de aandacht weghalen van de mooie rondingen en elk punt even sterk benadrukt wordt. Ook doorlopende, gelijkmatige patronen doen dit werk.

 • Figuurtype Y
 • Bij dit figuurtype ligt de aandacht op het bovenlichaam. Meestal zijn de schouders breed en is de buste voller. Het onderlichaam is daarentegen vrij smal. Vrouwen met dit figuurtype hebben meestal mooie slanke benen en kleine billen. Wij adviseren een badpak met V-hals te dragen. Daarbij is badmode met effen gedeeltes aan de bovenkant en felle kleuren en patronen aan de onderkant een goede keuze.

Waar worden badpakken van gemaakt?

Het is belangrijk dat een badpak elastisch is. Het model moet immers aansluiten aan het lichaam, maar ook genoeg uit kunnen rekken om het aan te kunnen trekken. Daarom bevatten de badpakken online bij WENZ sowieso elasthan of spandex. Daarnaast wordt er veel polyamide gebruikt en ook regelmatig polyester. Er wordt geen gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, omdat deze zich vol zullen zuigen met water en daardoor heel zwaar worden. Sommige materialen bevatten een UV-bescherming. Ze houden zon beter tegen, waardoor de gevaarlijke stralen minder snel bij de huid kunnen komen. Daarentegen zijn er ook stoffen die het zonlicht juist wel doorlaten. Hierdoor wordt u sneller egaal bruin en zal er minder een ‘afdruk’ van het badpak te zien zijn. In de artikelbeschrijvingen in de online shop van WENZ kunt u precies zien waar de desbetreffende badkleding van gemaakt is.

Hoe moet ik mijn badpak wassen?

Een badpak komt tijdens het zwemmen in aanraking met chloorwater uit het zwembad of met zout water uit de zee. De materialen zijn kwetsbaar en er kunnen door het water vlekken ontstaan op de stoffen. Ook zonnecrème kan vervelende vlekken achterlaten. Daarom kunt u een badpak het best meteen na het dragen uitspoelen met schoon water. Kijk altijd wat er op het waslabel staat en of het mogelijk is om een badpak in de wasmachine te wassen. Toch is het sowieso beter voor de stof om het kledingstuk met de hand te wassen. Gebruik hiervoor lauwwarm water en een mild waspoeder. Laat wasverzachter altijd achterwege, want hierdoor gaat het materiaal lubberen. Wikkel het badpak na het wassen in een handdoek en wring licht uit. Laat het badpak vervolgens liggend aan de lucht drogen, want als u het ophangt, rekt het uit.

Wat is het voordeel van een badpak ten opzichte van een bikini?

Of u een badpak of een bikini kiest, blijft een kwestie van smaak, maar er zijn wel een aantal voordelen van het badpak in vergelijking met een bikini. Zo zit een badpak namelijk sneller goed. Dit komt doordat het uit één stuk bestaat. U heeft geen last van een scheef zittend topje of een topje dat opeens losgaat. Een badpak bedekt daarbij meer van uw lichaam. Zo kunnen minder delen van de huid verbranden. Bovendien doet een badpak meer voor uw figuur. U heeft niet per se een corrigerend badpak nodig om toch een corrigerend effect te krijgen. Doordat de buik bedekt wordt en het materiaal elastisch is, heeft een badpak een zeker shaping effect. En als er meer bedekt is, zullen veel vrouwen zich meer op hun gemak voelen op het strand.

Welk kleur badpak past bij mijn huid?

Bij aankoop van een badpak is het belangrijk om te kijken welke kleur bij uw huid past. Net zoals u dat bij het kopen van een outfit doet. Maar bij een badpak kunt u niet met andere items kleur toevoegen aan uw look, terwijl dat bij een dagelijkse outfit nog wel mogelijk is. Het badpak moet dus al de juiste kleur hebben. Vrouwen met een lichte huid kunnen het best voor heldere kleuren als roze, groen of lichtblauw gaan. Deze kleuren benadrukken de kleurtinten van de huid. Als u te donkere kleuren neemt, zult u extra bleek lijken door het sterke contrast dat ontstaat. Voor dames met een donker huidtype of met een bruine teint zijn badpakken in neonkleuren of in felle tinten als rood en turquoise een goede keuze. Het contrast geeft de huid namelijk een extra mooie glans.

In de online shop van WENZ vindt u badpakken online die bij u en bij uw huidkleur passen. Of u nu een corrigerend badpak wilt, een badpak met shaping effect of een ander model, u bestelt ze bij ons zonder risico. Waar wacht u nog op?


waiting...

Aanmelding nieuwsbrief

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!

 • de nieuwste trends
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • stylingtips van onze mode-experts

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!

* Verplicht veld
Contact
070-22 21 15 (0,30€/min) van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.
VEILIG BETALEN
 • Overschrijvingsformulier
 • Maandtermijnen met krediet
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • Bancontact
 • Nu betalen
Veilig Bestellen
 • Be Commerce
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
Onze Partners
 • BPost
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten 5,99 € per bestelling.