Hieronder vindt u een uitgebreid assortiment badmode. Dames die nog op zoek zijn naar een strand outfit, zoals een strandjurkje, badpak of bikini kunnen online hun hart ophalen. Al onze badmode is van eersteklas kwaliteit en perfect voor een dagje aan het strand. Door de vrolijke kleuren en de luchtige, soepelvallende stoffen kan uw stranddag niet meer stuk!
Inhoud
Badmode voor dames: comfortabel en modieus!
De geschiedenis van de badmode voor dames
De perfecte strand outfit
Tankini: het perfecte compromis tussen badpak en bikini
Strand outfit, badpak of bikini online bestellen
FAQ – Belangrijke vragen over badmode voor dames
Hoe houdt u uw badmode voor dames langer mooi?
Welke badmode voor wel figuur?
Badpak of bikini: wat is beter?
Waar komt de naam bikini vandaan?
Welke verschillende soorten bikini’s zijn er?
Of u nu een dagje naar het strand gaat of lekker in het zwembad baantjes gaat trekken, comfortabele badmode is daarbij een must! Daarnaast wilt u er natuurlijk ook leuk uitzien! Bij WENZ vindt u een ruim aanbod badmode voor dames. Shop nu uw nieuwe badpak of bikini online en u ziet er gegarandeerd beeldschoon uit.
Vroeger gingen de mannen gewoon naakt het water in. Vrouwen moesten zich wel bedekken en droegen lange shirts en broeken. Maar eigenlijk gingen de mensen amper de zee in. Zeewater was vies en er zouden ziektekiemen inzitten die via de huid het lichaam binnen zouden komen. Wanneer iemand zei dat hij of zij naar zee zou gaan, betekende dit niet dat diegene in de zee ging zwemmen. Naar het strand gaan betekende dat mensen langs het water gingen wandelen of over de boulevard gingen flaneren. Pas rond 1730 ontstond het idee dat zwemmen of baden goed voor de gezondheid zou kunnen zijn.
Halverwege de negentiende eeuw droegen vrouwen broeken die tot op de enkel kwamen en shirts met lange mouwen. Soms naaiden ze zelfs nog stukjes lood in de zomen zodat de kleding goed naar beneden zou blijven hangen in de golven. De badpakken waren over het algemeen gemaakt van wollen flanel en rijkelijk versierd met borduursels en galon. Zelfs aan een hoofddeksel werd gedacht. Doordat een wollen badpak best zwaar aan kon voelen als het nat was, werd er nog altijd niet heel veel in gezwommen. Pas rond 1900 kwamen de eerste eendelige badpakken op de markt. Deze hadden korte mouwen en korte pijpen. Hieronder droegen vrouwen echter nog altijd kousen.
In de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw veranderde er veel op het gebied van badmode voor dames. Het badpak voor dames bestond uit steeds minder stof. De mouwen verdwenen, de pijpjes werden korter en verdwenen uiteindelijk helemaal. Ook veranderde het materiaal waarvan het badpak voor dames gemaakt werd. Doordat er nieuwe materialen gebruikt werden om badpakken van te maken, zoals rekbare latex, lycra en kunstzijde, ontstond er meer bewegingsvrijheid. Deze materialen voelden een stuk lichter aan, ook als ze nat waren en sloten mooi op het lichaam aan. Vanaf de jaren zestig zijn materialen zoals nylon en lycra niet meer weg te denken uit de badmode. Modeontwerpers voegen ook steeds vaker badpakken of bikini's toe aan hun collectie. Vanaf de jaren tachtig wisten ook de sportmerken hun slag te slaan en een plekje op de badmodemarkt te veroveren. Zij ontwikkelen badpakken die er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar die ook extra functioneel zijn om in te zwemmen.
Wanneer u een dagje naar het strand gaat, is het niet alleen belangrijk om badkleding mee te nemen. Vergeet ook uw strandkleding niet! Wanneer u even niet wilt zwemmen in de zee, of ontspannen op uw strandbed wilt liggen zonnen zijn strandjurkjes of lange tunieken ideaal. Zo bent u netjes gekleed om even een drankje in de beachbar te gaan doen.
Vindt u het fijn dat uw badkleding uit twee delen bestaat, maar wilt u liever wel uw buik bedekken? Denk dan eens aan een tankini in plaats van een bikini of badpak voor dames. Een tankini bestaat net als een bikini uit een slip en een bovenstukje. Alleen is het bovenstukje van een tankini een stuk langer dan die van een bikini. Hierdoor wordt uw buik helemaal of bijna helemaal bedekt. Doordat de tankini uit twee delen bestaat, kunt u ook bij deze variant badmode heel makkelijk verschillende combinaties maken.
Bent u nog op zoek naar een strandjurkje, badpak of bikini? Online bij WENZ bestelt u makkelijk, veilig en snel uw strand outfit. In ons ruime assortiment vindt u zeker en vast iets naar uw smaak. En het makkelijkste is dat u er niet eens de deur voor uit hoeft! U kunt elk moment van de dag en zeven dagen per week in onze webshop terecht.
Het best kunt u uw badpak, bikini of tankini elke keer na gebruik onder koud stromend water uitspoelen. Hierdoor worden de restjes chloor, zout zeewater, zonnebrandcrème etc. van uw badkleding verwijderd en blijft het materiaal langer mooi. Om ervoor te zorgen dat het materiaal niet teveel zonnebrandcrème opneemt, is het van belang dat u zich ongeveer een half uur voordat u uw badkleding aantrekt alvast insmeert. Dan heeft de crème namelijk de tijd om in de huid te trekken. Probeer daarnaast ook het contact met parfum, deodorant of make-up te vermijden.
Is uw badpak, bikini of tankini toch erg vies nadat u hem elke keer goed uitgespoeld heeft? Dan kunt u hem op de hand wassen. Gebruik hierbij handwarm water en een mild wasmiddel. Let wel op de kleuren wanneer u meerdere kledingstukken tegelijk wilt wassen. Was voor de zekerheid liever geen witte bikini tegelijk met een zwarte zwembroek of een rood badpak. Ook tijdens een handwas kan dit tot problemen leiden. Na het wassen kunt u de kledingstukken met de hand uitknijpen en daarna in een goed geventileerde ruimte ophangen. Het is af te raden om uw badmode voor dames in de zon te laten drogen. Hierdoor kunnen de kleuren vervagen en de elasticiteit van het materiaal verminderen.
Uw strand outfit, zoals een strandjurkje of tuniek, kan over het algemeen gewoon in de wasmachine gewassen worden. Wij adviseren u om altijd even in het waslabel te kijken of dit echt zo is en op hoeveel graden u het kledingstuk hooguit mag wassen. Zo weet u zeker dat uw strandjurkjes niet opeens gekrompen zijn wanneer u ze uit de wasmachine haalt!
Een belangrijke vuistregel is: badmode mag niet insnijden en hoort comfortabel te zitten en dus niet te knellen. Heeft u een volle buste? Dan kunt u uw decolleté mooi accentueren met een badpak met een diepe V-hals. Als u voor een beugel-bikini kiest, biedt deze niet alleen voldoende steun maar zorgt hij ook voor een mooi gevormde buste.
Wilt u die paar kilootjes extra bij uw buik verhullen? Kies dan voor een badpak of bikini met flatterend of corrigerend effect. Plooitjes, ruches en patronen met lengtewerking kunnen wonderen doen voor uw figuur en laten u zo een maatje smaller lijken! Vindt u uw buik minder mooi? Een badpak met een mooie, laag uitgesneden achterkant zorgt er bijvoorbeeld voor dat de aandacht naar uw rug verlegd wordt. Wanneer u uw brede bovenbenen iets minder wilt laten opvallen is een badpak met extra stof bij de heupen, zoals een rokje, ideaal. Op deze manier worden uw probleemzones mooi gecamoufleerd zonder dat u bewegingsvrijheid hoeft in te leveren. Badmode voor dames met een maatje meer heeft meestal donkere kleuren. Zwart kleedt heel mooi af. En met prints of details in lichte kleuren kunt u dan voor een mooi accent zorgen.
Heeft u juist een kleinere buste? Deze kunt u heel mooi uit laten komen in een triangel- of bandeaubikini. Door een bikini met grote, opvallende patronen, bonte kleuren, franjes of plooitjes lijkt uw buste ook net iets voller. En net als bij een bh, heeft u bij een bikini natuurlijk ook de mogelijkheid om een bikinitopje met push-up-effect te kopen bij WENZ.
Strandgangers met een Y-figuur, een brede schouders en smalle heupen, kunnen het best kiezen voor een bikinitopje in een andere kleur dan het bikinibroekje. Door een opvallend gekleurd bikinibroekje te dragen in combinatie met een zwart of blauw bikinitopje laat u zich van uw beste kant zien! Dit geldt ook wanneer u voor een badpak kiest. Een badpak met mooi kleurverloop waarbij het onderste gedeelte van het badpak opvallende kleuren of patronen heeft en het bovenste gedeelte effen zwart of blauw is verlegt de aandacht van de schouders naar de heupen.
Of u voor een badpak of een bikini kiest is helemaal uw eigen keuze. Allebei deze badmode-items zijn helemaal ingeburgerd. Het is dus maar net wat u zelf het liefst draagt. Wilt u over uw hele lichaam lekker bruin worden? Dan kunt u het best een bikini aan. Een ander voordeel van de bikini is dat u het boven- en onderstukje los van elkaar aan en uit kunt trekken. Wanneer u even naar het toilet moet, hoeft u tenminste niet heel uw badpak uit te trekken. Ook is het heel praktisch dat u de slip en het topje van een bikini vaak los van elkaar kunt kopen. Doordat u beide in een andere maat kunt kopen, heeft u minder moeite om de juiste pasvorm te vinden. Bedekt u uw lichaam liever wat meer of wilt u graag zwemmen? Dan is het misschien een beter idee om een badpak aan te trekken. Deze blijft vaak net iets beter op zijn plek zitten tijdens het bewegen. Hoewel tegenwoordig als alternaief hiervoor ook voor een sportbikini gekozen kan worden. Veel vrouwen die graag op het strand volleyballen dragen er een!
In mei van het jaar 1949 bracht de Fransman Jacques Heim een tweedelig badpak, de voorloper van de bikini, op de markt. Hij noemde dit kledingstuk de Atom. Slechts enkele weken later introduceerde de eveneens Franse Louis Réard een kledingstuk dat er veel op leek: de bikini. Vernoemd naar een atol, een eiland in de Stille Zuidzee, dat Bikini heet. Een paar dagen ervoor deed het Amerikaanse leger atoomproeven op dit onbewoonde eiland. Réard hoopte waarschijnlijk dat zijn uitvinding net zo explosief zou zijn en dat hij op deze manier ook meer aandacht voor zijn product zou krijgen.
De bikini was niet direct een groot succes. Het verschil met het tweedelige badpak van de de Fransman Heim was dat de bikini tot onder de navel kwam. In deze tijd waren de mensen nog erg preuts en de bikini die erg veel huid toont, werd door veel mensen als onzedig gezien. Réard had dan ook veel moeite om een model te vinden dat zijn creatie op de catwalk wilde dragen. Uiteindelijk wilde de naaktdanseres Micheline Bernardini deze taak wel op zich nemen.
Een bikini bestaat altijd uit 2 delen. Een bikinitopje en een bikinibroekje. Veel producenten van de bikini verkopen deze tegenwoordig ook los van elkaar. Zo kunt u zelf bepalen of u liever een andere maat bestelt voor uw onder- of bovenstukje. Daarnaast is het leuk zelf verschillende kleuren met elkaar te kunnen combineren. Ook kunt u één slip kopen en daarbij af en toe een ander soort bikinitopje dragen. Er zijn verschillende modellen bikinitopjes op de markt.
MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!
MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!